Oktatóink

  • bemutatkozása

Andrássy Izabella

Lovaskultúra oktató, lovasedző, készségfejlesztő lovastréner, integratív lovasterápia oktató

........

Győri Tekla

Lovasedző, gyógypedagógus

2016 nyara óta tevékenykedek a Csodafarmon. Gyógypedagógus végzettségem van, tanulásban akadályozottak pedagógiája és értelmileg akadályozottak pedagógiája szakirányon. Az egyetemi éveimmel párhuzamosan megszereztem a sportedző képzettséget lovaglás szakirányon. Egy éve dolgozok gyógypedagógusként Kecskeméten.

Kisgyermekkorom óta szeretem a lovakat, 10 évesen ültem először lovon, ami meghatározó élmény volt számomra. Később nagyon sokat dolgoztam önkéntesként lovardákban, hogy minél többet megtudjak a lovakról, és a velük való közös munkáról.

Gimnazistaként fogalmazódott meg bennem, hogy felnőttként az öncélú lovagláson túl a bennem lévő segítőkészség és a fiatalokkal való foglalkozás összekapcsolásával fejlesztő lovas tevékenységet szeretnék majd folytatni. Az egyetemi évek alatt egyre inkább megértettem, hogy sérült gyerekekkel foglalkozni kiváltság és óriási felelősség. Szakdolgozatom témája nem is lehetett más, mint „Lovasterápia hatása az értelmileg akadályozott személyek terápiája során…”. A kutató munka és a gyakorlati tevékenység alatt mélyebben megismertem a lovas fejlesztés folyamatát. A szakdolgozatom hozott össze Izabellával és azóta is együtt dolgozunk.

A jövőben is fejlődni szeretnék, illetve több pedagógiai területtel megismerkedni, ismereteimet elmélyíteni. Mindent megteszek, hogy a Csodafarmra érkezők a legmagasabb színvonalú terápiában részesüljenek.

Szilágyi Anna

Lovasoktató-asszisztens, sidewalker

A Csodafarmon leginkább Annikaként ismerhettek. 16 éves vagyok, a Kecskeméti Katona József Gimnáziumban tanulok jelenleg. Az iskola mellett minden szabadidőmet a Csodafarmon töltöm.

A nyolcadik születésnapomra kaptam egy lovasbérletet Izabellához. Addig nem volt kapcsolatom lóval, nagyon megtetszett a lovaglás. Azóta rendszeresen lovagolok. Nagy álom volt a saját ló. Ez az álom mára valóra is vált, hiszen a facebook segítségével megtaláltam Rónát. Aki egy 6 éves kanca, eleinte az egyik barátnőm szüleinél tartottam. Most ő is a Csodafarmon él és így munka közben is sokat találkozhatok vele. A lovaglás csodálatos kikapcsolódás számomra, mindent elfelejtek közben. Terepen szeretek leginkább lovagolni. A jövőben szívesen foglalkoznék csikók betanításával hivatásként is. Külföldi tapasztalatokat is szeretnék gyűjteni, természetesen lóval vagy lóháton. A lovaglás egy életre szóló élmény, melyet szeretnék megosztani a Csodafarmra érkezőkkel is.

Szilágyi Szilárd

Személyfejlesztő lovastréner, viselkedés- és párterapeuta

Lovakkal érdemben foglalkozni fiatal felnőttként kezdtem el Borbáson. Később Dunaharasztin sajátítottam el a westernlovaglást mesteremtől és barátomtól, Nádai-Nagy Pétertől. Tagjává váltam az Extreme Cowboy Race Association-nek, melynek első magyar versenybírója lettem. A lovak viselkedéstanából szereztem diplomát, egy ideig a lovasok.hu-n publikáltam, ma már csak a hozzám fordulóknak tartok etológiai tájékoztatót. A Csodafarmon ló asszisztálta fejlesztéssel és terápiával foglalkozom.